Det här är IngelaNetz

”Trovärdig, ödmjuk och lite knasig”
Någon beskrev mig så och det är en beskrivning som jag är oerhört stolt över! 

”Varför bloggar du?”
För mig är svaret enkelt och består av två delar.
1. Jag har ett behov av att reflektera och fundera, vrida och vända på frågor och perspektiv, för att bli bättre på det jag gör. Jag gör det gärna i skrift och när jag väljer att också göra det i offentlighetens ljus tvingar jag mig själv att bli lite vassare, lite mer välformulerad, lite bättre.
Jag gillar den ”nerv” det skapar hos mig!

2. Jag vill påverka! Jag vill göra världen till en bättre plats, och eftersom skolan som institution är en fantastisk möjlighet för lärande och mänsklig utveckling finns det så oändligt mycket som kan göras där. I bloggen kan jag diskutera och debattera, och ibland få gehör för mina tankar i andra sammanhang. Det handlar helt enkelt om att ha en röst och använda den.

Det är en förmån att ha erfarenhet av skola och skolledning från så många olika nivåer som jag har. Länge var mitt fokus på övergripande nivå, där system, strukturer och kulturer är viktiga beståndsdelar i det som blir praktisk skolvardag, och att därefter, som rektor, befinna sig i det dagliga mötet mellan ”system” och dem systemet är till för, eleverna, väcker många tankar om frågor som rör organisation, ledarskap, skolpolitik och samhällsutveckling. Och kärnan i detta, det som avgör om utveckling ska ske, är lärande. Jag är en lärande människa, jag älskar tanken på att jag är en annan i morgon än jag är idag, just för att jag mött någon annans tankar och åsikter, reflekterat över dem och satt dem i ett sammanhang som blir begripligt för mig. Jag vill vara lärande och mitt mål är att alla på den skola, eller i den verksamhet jag leder, vuxna som barn, också ska definiera sig själva som lärande människor. Hela livet!

Det jag skriver i bloggen, på twitter och FB är mina personliga åsikter, färgade av de sammanhang jag befinner mig i, och inspirerade av tankar jag möter hos andra människor eller i olika media.

Jag har tolv år i Södertälje kommun med uppdrag som lärare, skolutvecklare, strateg på utbildningsförvaltningen och rektor, och drygt fyra år som rektor på en grundskola med integrerad förskola inom Pysslingen. Jag har också ett helt nytt (våren -20) uppdrag som adjungerad adjunkt på rektorsutbildningen/FFR på Uppsala universitet. Dessutom engagerar jag mig i det svenska nätverket för Spiral of inquiry och är en av två programledare i podden Kornhall&Netz som Per Kornhall och jag driver ideellt i samarbete med tankesmedjan Arena idé.
Jag har ett starkt och brinnande engagemang för alla människors rätt till utbildning och lärande. Jag tror på profession, kompetens, ödmjukhet och passion. Vi blir bättre tillsammans!
Jag är komplexist. Jag ser mönster och sammanhang och vägrar acceptera stuprörstänk. Jag tycker att uppföljning och resultat är intressant och värdefullt när det används som katalysator för spegling, samtal, analys och utveckling, och jag tror på att modella ett arbetssätt och ett tänk på alla skolans nivåer som initierar, provocerar och inspirerar till utveckling, lärlust och ansvarstagande.

Vill du veta mer om mig? Välkommen till http://www.ingelanetz.se/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s