Ingelas kärleksmarmelad. Här är receptet!

 

IMG_1706

Det här är ett unikt undantag. Matbloggar finns det folk som gör tusenfalt bättre än jag. Men på allmän begäran har jag nu lovat att dela med mig av receptet på den kärleksmarmelad som fått både dignitärer, grannar och allmänna marmeladhatare att brista ut i jubelsång.

Du behöver:
1,5 kg jordgubbar
1 kg syltsocker
1 dl koncentrerad flädersaft
1 liter färska rosenblad
1 chili eller 1 msk chiliflakes

IMG_1702Rensa och dela jordgubbarna. Jag väljer att mixa marmeladen nästan slät när den precis kokar upp i kastrullen, vill du hellre ha bitar skär du jordgubbarna så smått eller stort du vill.

IMG_1703Bred ut rosenbladen på tidningspapper en stund så att eventuella småkryp får chansen att undvika marmeladdöden. Alla sorters rosor funkar, så länge de är obesprutade förstås. Jag har mörkt rosa rosenblad, de bidrar till
marmeladens härliga färg.

Koka jordgubbar, flädersaft, finhackad chili och syltsocker enligt anvisningen på sockerpaketet. Väljer du att använda chiliflakes (eller chilipulver, det är inte så noga) kan du ha i det efter att marmeladen är kokt. Då rör du också i rosenbladen. IMG_1705

Häll upp på glasburkar. (Satsen ovan blir ca 6-8 små glasburkar) Sätt på en snygg etikett.

Ät med en god ost och älska!

 

 

 

Advertisements

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s