Hej Stefan!

Jag hade bestämt mig för att strunta i att gå igång på ditt uttalande från i söndags om att ”få bort mobiltelefonerna från lektionerna”. Jag vill inte riskera att elda på den ”antingen-eller-debatt” som jag för en dryg vecka sedan försökte nyansera genom den här texten. Men jag kan inte låta bli. Det finns så mycket som behöver bli sagt. Och det finns så många kloka skolmänniskor som säger det!

Edward Jensinger och Elza Dunkels är några av dem. Det finns många fler, och det jag tycker mig höra i de skolsamtal jag deltar i är att gapet mellan den verklighet som vi tycker att vi befinner oss i i skolan, och den verklighet och de sanningar som du och många andra politiker beskriver och använder som grund för utspel och röstfiske, är på väg att bli ett äkta helvetesgap.
Innan det blir så stort att någon av oss ohjälpligt faller till botten, och innan det blir så stort att vi inte längre hittar samtalsbroar i en någorlunda gemensam problem- och möjlighetsbeskrivning, så vore det fantastiskt om du tog dig tid att höra på en rektors perspektiv.
Använd gärna din mobil för att lyssna!

 

En tanke på “Hej Stefan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s