”iPads stulna vid inbrott på skola”

”iPads stulna vid inbrott på skola”.
Det skulle knappt bli en notis i lokaltidningen. Inbrott och stölder hör trots allt till någon sorts tillvand vardag som vi alla liksom måste räkna med. Förr eller senare.krossad-ruta-20121004-083148-is
Men om det hade stått ”Alla böcker stulna från skola” hade (kanske) reaktionen blivit aningen större än en axelryckning.
Vem är så idiotisk att hen stjäl skolbarnens läroböcker? Och deras skrivböcker?
Och visst borde det vara ett riktigt lågvattenmärke även i tjyvkretsar att stjäla från barn? Kanske till och med från ett barn man känner?

För du som trodde att iPads och datorer bara är nån sorts lyx och lullull eller kanske mest ett marknadsföringsknep för att locka nya elever till en skola.
Du som tänkte att ”det är väl bara för skolan att skaffa en ny”. Eller ”det går väl lika bra utan”.

Du trodde fel.

En iPad kan rymma ett barns hela lärande. En iPad är lärobok, skrivbok, extrahjälp och stöd för den som behöver något särskilt, ett pågående samtal mellan elev och lärare i ett konstant utvecklande av elevens lärande.

Du tänkte fel.
En skolas investering i en iPad är just en investering. I ett modernare och mer följsamt arbetssätt i förhållande till skolans uppdrag. I nutids- och framtidskompetenser för både elever och lärare.
En investering betyder alltid en prioritering. Och att ”skaffa en ny” betyder därför alltid att avstå från något annat.

Jag har inga höga förväntningar på att du som brutit dig in och snott iPads från en skola ska läsa det här och drabbas av ånger.
Men jag förväntar mig att du som tycker att den superbilliga, till synes nya iPaden du får chansen att komma över är ett grymt fynd, funderar på om det kanske är vår investering i ditt barns skolgång som kommit på villovägar.
Och då får du gärna slå en signal till polisen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s